Tartaletki z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka kruszymy, a masło rozpuszczamy. Łączymy razem,a następnie masą wylepiamy brzegi foremek do tartaletek wyłożonych folią spożywczą (ułatwi to wyjęcie "babeczek" z foremek). Odstawiamy na kilka minut do lodówki.
Budyń śmietankowy robimy według przepisu na opakowaniu, dodajemy cukier i cukier waniliowy, a następnie sok z cytryny. Odstawiamy i studzimy.
150 g malin miksujemy na mus,przecieramy przez sitko, a następnie podgrzewamy. Czubatą łyżkę mąki rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do gotującego się musu malinowego. Dodajemy cukier. Mieszamy, aż mus zacznie gęstnieć i osiągnie konsystencję budyniu. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Wyjmujemy foremki z lodówki i napełniamy środki budyniami. Wierzch posypujemy całymi owocami i startą skórką cytrynową.
Komentarze