Tarta z porami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie z kuchni francuskiej.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie mrozonego ciasta francuskiego
    Nadzienie : 4 pory
    2 łyżki masła
    2/3 szklanki śmietanki 36 %
    150 g sera camembert
    1 jajko
    4 łyżki startego parmezanu
    pieprz kajeński
    gałka muszkatołowa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta z porami 1. Ciasto wyłożyłem na formę na tartę, odciąłem wystające brzegi. Białe i jasnozielone części porów, pokroiłem w talarki. Usmażyłem na maśle, aż zmiękły ( ok. 15 minut ). Doprawiłem solą i pieprzem, odstawiłem.
    Zagotowałem śmietanę, dodałem pokrojony ser camembert. Mieszałem, aż ser się roztopił.
    Przestudziłem, dodałem jajko, przyprawiłem pieprzem kajeńskim i gałką.
    Ciasto posypałem parmezanem, rozłożyłem na nim pory, polałem sosem serowym. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 200 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować