Tarta z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Wylepić nim formę do tarty, nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na ok pół godziny. Składniki na sos beszamelowy połączyć ze sobą i dobrze rozmieszać.
2.Brukselkę oczyścić, opłukać i przeciąć na pół a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Pieczarki opłukać i pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na małej ilości oleju. Dodać pieczarki a na sam koniec brukselkę. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
3.Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i podpiec na rumiano, a następnie wyłożyć na podpieczone ciasto warzywa i polać sosem beszamelowym. Piec ok 30 min , na złoty kolor ciasta i zarumienienia się sera.
Komentarze