Tarta rabarbarowa

5 (178 ocen)

Orzeźwiające ciasto na lato.

Składniki:

  • 1 op. okrągłych biszkoptów
    4 łyżeczki żelatyny
    200 g śmietany 18%
    3/4 szkl cukru pudru
    6 gałązek rabarbaru
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta rabarbarowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę (śr. ok. 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty.
    Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku. Dodać śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszać.
    Jedną łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/4 szkl wody. Rabarbar umyć, pokroić łodygi, wrzucić na patelnię, dodać cukier i łyżkę wody. Smażyć, aż będzie miękki, zmiksować, dolać żelatynę, wymieszać.
    Na tartę wylać białą masę, wstawić do lodówki, by zastygła. Na zastygniętą masę śmietankową wylać masę rabarbarową i ponownie wstawić do lodówki.

Porady

Zapraszam na mój blog smakujmy.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować