Tarta jaglana z rybą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Odchudzona wersja tarty, bez mąki i tłuszczu :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
    4 jajka
    300 g fileta z ulubionej ryby, u mnie dorsz
    200 g mrożonego groszku
    100 g szpinaku
    120 g sera żółtego
    50 g jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Ryba

Tarta jaglana z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wypłukać, przelać wrzątkiem, a następnie ugotować w 2,5 szklanki osolonej wody. Przestudzić.
    Rybę pokroić w kostkę i posypać przyprawą. Groszek wrzucić na patelnię i chwilę podsmażyć, kiedy rozmarznie dodać rybę. Podsmażyć 5 minut i dodać opłukany szpinak, smażyć dopóki nie zwiędnie. Do kaszy wbić dwa jajka, dodać przyprawy i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Formę do tarty natłuścić, wyłożyć kaszę i ugnieść. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na poł godziny. Na kasze wyłożyć farsz. Pozostałe jajka roztrzepać z jogurtem, pieprzem i solą, wylać na farsz. Wierzch posypać serem, papryką i ziołami. Piec 30-40 minut. Smacznego.

Porady

4 porcje. 1 porcja to 470 kcal. W 45; B 36; T 15;

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować