Tajskie curry z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Wyśmienite, danie z kurczakiem z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej pasty curry, która sprawia, że danie jest pyszne. Idealnie pasuje na imprezy.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 500 g fileta kurczaka
    • 500 g ziemniaków
    • 100 g marchwi
    • 200 g mleczka kokosowego
    • 200 g wody
    • 114 g pasty curry czerwonej
    • 30 g oleju
    • 100 g cebuli
    • 2 ząbki czosnku
    • 150 g groszku konserwowego
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Tajskie curry z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajesz sól, pastę curry czerwoną, wlewasz mleczko kokosowe, wodę. Następnie dodajesz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obraną również pokrojoną w kostkę marchew. Gotujesz około 20 minut.
    Mięso kroisz w kostkę, doprawiasz solą, smażysz na rozgrzanym oleju. Mięso po usmażeniu przekładasz do garnka z warzywami, dodajesz odlany z zalewy groszek i gotujesz około 10 minut.
    Danie gotowe.
  • danie 2. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Przyprawa curry Groszek konserwowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować