Wyśmienite, danie z kurczakiem z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej pasty curry, która sprawia, że danie jest pyszne. Idealnie pasuje na imprezy.
40 min
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
• 500 g fileta kurczaka
• 500 g ziemniaków
• 100 g marchwi
• 200 g mleczka kokosowego
• 200 g wody
• 114 g pasty curry czerwonej
• 30 g oleju
• 100 g cebuli
• 2 ząbki czosnku
• 150 g groszku konserwowego
• Sól
Tajskie curry z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajesz sól, pastę curry czerwoną, wlewasz mleczko kokosowe, wodę. Następnie dodajesz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obraną również pokrojoną w kostkę marchew. Gotujesz około 20 minut.
Mięso kroisz w kostkę, doprawiasz solą, smażysz na rozgrzanym oleju. Mięso po usmażeniu przekładasz do garnka z warzywami, dodajesz odlany z zalewy groszek i gotujesz około 10 minut.
Danie gotowe.
Komentarze