Tajskie curry

0 (0 ocen)

  • Średni

Tajskie Curry z uzyciem produktów Blue Dragon

  • Średni

Składniki:

  • - pieczarki: 6 sztuk
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek: 5 łyżek
    - zielona częśc pora: 1 sztuka
    - marchewka: 0.3 sztuki
    - mini kosteczka czosnek: 1 sztuka
    - imbir świezo starty: 1 łyżeczka
    - ostry sos tajskie zielone curry sloil: 1 sztuka
    - mleczko kokosowe: 0.5 puszki
    - podwójna pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - ryż dłógoziarnisty: 200 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Tajskie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Około 5-6 łyżek oliwy z oliwek wylewamy na patelnię i podsmażamy na niej wszystkie warzywa pokrojone w paski ze szczyptą soli przez około 10 minut. Następnie dodajemy Ostry Sos Tajskie Zielone Curry i gotujemy chwilę. Wlewamy pół puszki Mleczka Kokosowego i mieszamy. Gotujemy około 10 minut. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do sosu, gotujemy kolejne 10 minut. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy starty świeży imbir i rozdrobnioną w palcach kosteczkę Knorr. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować