Tajska zupa z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podsmażamy na oleju pokrojonego w małą kostkę kurczaka. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną cebulę
2.Na drugiej patelni krótko przesmażamy marchewkę, pokrojona papryczke chili, ananasa i starty imbir (w paseczki).
3.Po chwili przekładamy warzywa i kurczaka do szybkowaru. Zalewamy 2 litrami wody. Przyprawiamy do smaku solą , pieprzem,, kurkumą i kolendrą , dodajemy sok z limonki.
4.Zupę gotujemy, w szybkowarze od momentu zagotowania około 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy szybkowar z ognia i zostawiamy do wystygnięcia.
5.W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy i nakładamy na talerze. Zupę zabielamy mlekiem kokosowym. Podajemy gorącą w wydrążonym ananasie.
Komentarze