składniki:
1 op. makaronu Tagliatelle
150 g wędzonego łososia
2 garści czarnych oliwek
ok. 10 suszonych pomidorów
1 mała i wąska cukinia
ok. 10 pomidorków koktajlowych
150-200 g serka mascarpone
3 gałązki świeżego tymianku
sól i pieprz
oliwa do smażenia
Tagliatelle z łososiem, mascarpone, suszonymi pomidorami i oliwkami oraz cukinią! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia kroimy w paseczki i podsmażamy przez chwilkę na oliwie, dodajemy pomidorki koktajlowe przekrojone na połóki i całość podsmażamy przez jakiś moment. Następnie dodajemy serek mascarpone oraz suszone pomidory przekrojone w paseczki oraz połówki oliwek. Całość przez chwilę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Cukinię kroimy w cienkie plasterki przy pomocy obieraczki i blanszujemy w osolonym wrzątku przez ok. 2 minuty.
2. Podajemy z makaronem i sosem. Gotowy sos podajemy z makaronem Tagliatelle ugotowanym al dente :)
Komentarze