Tagliatelle z mascarpone, cukinią i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Proste i szybkie w przygotowaniu wegetariańskie danie na bazie makaronu, z dodatkiem młodej cukinii, czarnych oliwek i serka mascarpone. Polecam :)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram makaronu tagliatelle
    1 młoda cukinia (około 200 gram)
    1 kawałek bakłażana
    1 mała cebula
    1 garść czarnych oliwek
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Tagliatelle z mascarpone, cukinią i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
    Cebulę i bakłażana pokroić w kostkę, cukinię w ćwierćplasterki.
    W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić warzywa i smażyć przez około 10 minut, aż będą miękkie.
    Dodać serek mascarpone, oliwki pokrojone na plasterki oraz zioła prowansalskie. Wymieszać i dusić, aż serek się rozpuści. Następnie dodać ugotowany makaron i przyprawić danie dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować