Tagliatelle z kurczakiem w sosie pieczarkowym

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste a zarazem smaczne danie które sprawdzi się w upalne dni. Makaron tak podany wraz z sezonowa surówką to obiad dla całej rodziny.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 1/2 kg piersi z kury
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    150 ml śmietanki kremówki
    1 szklanka bulionu
    6-8 pieczarek
    1 łyżka mąki
    Sól, pieprz
    Zioła prowansalskie
    1 łyżka oleju
    1 opakowanie makaronu tagliatelle

    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Tagliatelle z kurczakiem w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać na patelni, cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i dać na rozgrzany tłuszcz, lekko zeszklić. Mięso oczyścić z błon i pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dodać do cebuli i lekko podsmażyć. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki dodać do mięsa, całość poddusić. Dodać bulion i chwilę dusić aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozmieszac że śmietanką i zagęścić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem .
  • 2. Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu, podawać na gorąco z sosem, siekaną natka pietruszki oraz sezonowa surówką. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.45 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tagliatelle z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowo- serowym

To może cię zainteresować