Tagliatelle w sosie serowym ze szpinakiem, łososiem i orzechami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny szybki obiad dla zabieganych. W niecałe pół godziny możecie się delektować tym rewelacyjnym daniem. Makaron w sosie na serku topionym i pleśniowym z tą całą resztą smakuje obłędnie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200-250 g makaronu tagliatelle
    300 g świeżego filetu z łososia
    trochę przyprawy do ryb
    100 g serka topionego w kostce
    60 g serka pleśniowego trójkącik
    200 g świeżych liści szpinaku
    2-3 ząbki czosnku
    ok. 100 g obranych i pokrojonych orzechów włoskich
    masło klarowane lub olej do smażenia
    sól, pieprz i sok z cytryny do smaku
    świeży siekany koperek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Tagliatelle

Tagliatelle w sosie serowym ze szpinakiem, łososiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić sokiem z cytryny i doprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

    Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie i odcedzić.

    Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić szpinak. Jak zacznie tracić objętość to dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone na kawałki oba sery. Smażyć na małej mocy palnika aż sery się rozpuszczą, dodać orzechy włoskie (troszkę zostawić do posypania). Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Dodać makaron i wymieszać.

    W tym samym czasie na osobnej patelni na odrobinie tłuszczu usmażyć łososia.

    Na koniec do makaronu dodać pokruszoną widelcem rybę, ponownie wymieszać i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować