Szybkie ciasto z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

To przepis, ze starych , babcinych zapisków, który zawsze cię sprawdza:). Ciasto tak jak szybko powstaje, tak też szybko znika z talerza. Polecam na pyszny deser z rabarbarem.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Blaszka 25x 36 cm
    Składniki:
    • 8 jajek,
    • 3/4 szklanki oleju,
    • 3 szklanki mąki,
    • 0,5 szklanki cukru białego,
    • 0,5 szklanki cukru trzcinowego,
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 400 gram rabarbaru
    • Cukier puder do posypania ciasta.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybkie ciasto z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka przed ubijaniem 1. Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy w około 1- 1,5 cm kawałki.
    Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich zwykły i trzcinowy cukier.
  • dodanie mąki i oleju 2. Całość ubijamy. Do białej, puszystej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz wlewamy olej.
  • wyłożenie ciasta na blaszkę 3. Całość miksujemy. Gotowe, jednolite ciasto wykładamy na blaszkę.
  • przed pieczeniem 4. Wierzch ciasta dokładnie wyrównujemy. Na tak przygotowane wykładamy rabarbar.
    Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je w 180°C około 55 minut, do „suchego patyczka”.
    Upieczone wyjmujemy i studzimy. Deser przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować