Szustergulasz

5 (178 ocen)

  • 20 min

Gotowała go moja babcia,mama a teraz zachwyca się nim moja rodzinka:)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 duża marchewka
    30 dkg mięsa z kością
    1 /2 cebuli
    ziele angielskie,liść laurowy
    przyprawa uniwersalna,papryka słodka,pieprz
    skórka chleba pszennego
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szustergulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szustergulasz 1. Ziemniaki obrać pokroić w kosteczkę,wymieszać z papryką,przyprawa uniwersalna i pieprzem.
  • 2. Cebulę obrać pokroić drobniutko,podsmażyć na odrobinie tłuszczu(ja smażę na margarynie)dodać ziemniaki i lekko podsmażyc.Zalać wodą,dodać mięsko,marchewkę obrana i pokrojoną w plasterki,resztę przypraw i skórke chleba.Gotować do miękkości składników,na samym końcu podkłócić mąką z odrobiną wody.Podawać z chlebkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (156 ocen)

image-15dwigc

To może cię zainteresować