Szpinak z marchewką i porem do obiadu

4.5 (178 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna jarzynka do obiadu. Może też być samodzielnym daniem

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g świeżego szpinaku
    1 duża marchewka
    por-ja dałam zieloną część
    sól, pieprz, ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Szpinak z marchewką i porem do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w półplasterki, umyć na sicie i osuszyć.
    2. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić szpinak i smażyć do zrobienia się papki.
    3. Następnie dodać marchewkę i pora i dusić jeszcze ok 5 minut.
    Przyprawić solą l i pieprzem, ostrą papryką. Podawać na ciepło, chociaż na zimno też dobre.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Por Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować