Szpinak z kurkami duszony na śmietance

5 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Tak przygotowany szpinak sprawdza się fantastycznie jako nadzienie do pierogów, krokietów, naleśników, zapiekanek, do mięsa w formie rolad czy kotletów. Smakuje również jako dodatek do drugiego dania. Polecam!

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 450 g mrożonego szpinaku w liściach
    250 g kurek świeżych lub mrożonych
    1 duża cebula
    60 g masła
    250 ml śmietanki 30%
    sól, pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Rolady wytrawne

Szpinak z kurkami duszony na śmietance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak pokroić na mniejsze porcje, cebulę w kostkę, kurki jak duże też podzielić.
    Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać szpinak i za chwilę kurki, posolić.
    Jak odparuje większość soku podlewać śmietanką sukcesywnie, dusić 20 minut, doprawić pieprzem mielonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować