Szparagi z kuskusem i szynką parmeńską

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szparagi w tym połączeniu stanowią smaczny, zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Polecam :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus
    2 pęczki zielonych szparagów
    8 plastrów szynki parmeńskiej
    2 pomidory
    1 ogórek
    1 żółta papryka
    10 dag fety
    4 łyżki oliwy
    sok z 1 cytryny
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Szparagi z kuskusem i szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus przesypać do miski, zalać wrzątkiem na centymetr nad powierzchnią ziaren. Przykryć na 5 minut, rozdrobnić widelcem. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ogórka i paprykę oczyścić, warzywa pokroić w kostkę.
  • 2. Szparagi umyć, odciąć końcówki, gotować w osolonym i posłodzonym wrzątku 5 minut, odcedzić. Zawinąć końcówki w kawałki plastrów szynki. Zapiekać w temp.200 st. przez 10 minut.
  • 3. Warzywa wymieszać z oliwą, sokiem, ziołami i kuskusem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, posypać pokruszoną fetą. Podawać ze szparagami w szynce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Pomidor Sery Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować