Szparagi w schabie z koprem

0 (0 ocen)

Bogate w witaminy szparagi zapieczone w plastrach schabu ze świeżym koprem ,dodatkiem jogurtu , soku z cytryny i przypraw. Lekka przekąska lub dodatek do dania głównego .

Składniki:

  • 4 cienkie plastry schabu
    4 zielone szparagi
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżki posiekanego kopru
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szparagi w schabie z koprem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu umyć , rozbić za pomocą tłuczka.
    Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce.
    Jogurt naturalny wymieszać z sokiem z cytryny.
  • schab z jogurtem i koprem 2. Każdy plaster schabu oprószyć solą i pieprzem, rozsmarować jogurt oraz posypać łyżką kopru.
  • Szparagi w schabie 3. Położyć na brzeg mięsa szparaga , zwiną w rulon.
  • Szparagi w schabie z koprem 4. Zawinięte warzywa ułożyć w naczyniu do zapiekania , schab posmarować resztą jogurtu.
    Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Schab Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować