Sznycle zapiekane w sosie musztardowym.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie pyszne i łatwe w przyrządzeniu. Świetnie komponuje się z warzywami na patelni.

  • 30 min

Składniki:

  • Mięso:
    40 dag schabu bez kości
    sól, pieprz, papryka słodka
    10 dag margaryny
    Sos:
    1 słoik dowolnej musztardy
    30 ziaren słonecznika
    po pół łyżeczki: soli, papryki słodkiej oraz curry
    szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Sznycle zapiekane w sosie musztardowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab kroimy w plastry a następnie rozbijamy na ok. 1 cm grubości.
    2. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
    3. Sznycle obsmażamy na margarynie ok. 2-3 minuty.
    4. W tym czasie sporządzamy sos: w tym celu ziarenka słonecznika rozkruszamy na "mak", a następnie dodajemy musztardę oraz przyprawy i mieszamy.
    5. Sznycle należy ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową i wysmarować na górze sosem.
    6. Tak przygotowana potrawę zapiekamy w piekarniku w temp. 250 st. przez ok. 5 min.

Porady

Danie to można również podawać w wersji na ostro, w tym celu należy użyć musztardy ostrej oraz do sosu zamiast papryki słodkiej dodać odrobine chili.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować