Sznycle z indyka w panierce orzechowej z czerwonym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
2.PRZYGOTOWANIE KRUSZONKI: Za pomocą malaksera kruszymy bułkę. Dodajemy straty ser, pokrojoną szalotkę, ząbek czosnku i grubo pokrojoną pietruszkę, wszystko razem miksujemy. Dodajemy orzechy i mieszamy.
3.Rozbite mięso panierujemy w rozbitym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na sklarowanym maśle.
4.PRZYGOTOWANIE RYŻU:
Ryż obsmażamy w garnku z łyżką oliwy. Dodajemy gorący bulion. Gotujemy pod przykryciem około 25 minut.
6.Do uduszonych warzyw dodajemy ugotowany ryż. Dusimy razem jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i pieprzem ziołowym. Odstawiamy na 5 minut pod przykryciem, żeby ryż jeszcze zaparował i przeszedł smakiem.
7.SAŁATKA:
Sałaty rwiemy na kawałki skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Śmietankę lekko ubijamy, tak by powstała pianka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos mieszamy z sałatą.
8.Na talerze wykładamy sznycle, podajemy z ryżem i sałatką. Całość posypujemy świeżymi ziołami.
Komentarze