Sznycel drobiowy à la wiedeński

4.47 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Moja rodzina chętnie jada drób, a panierowany filet z kurczaka smakuje jej bardziej niż schabowy.

  • 20 min

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● jajko
    ● 2-3 łyżki mąki
    ● sól
    ● pieprz
    ● 3-4 łyżki bułki tartej
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycel drobiowy à la wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na pół. Lekko
    rozbijamy. Jajko rozkłócamy, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety ob taczamy
    w mące, a następnie w jajku i bułce.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy sznycle z obu stron na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku.

Porady

RADY A. Masłowskiej By zrobić prawdziwe sznycle wiedeńskie, zamiast drobiu należy użyć szynki cielęcej i usmażyć kotlety na sklarowanym maśle.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować