Pasta à la metka

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Doskonałe smarowidło do chleba czy bułeczek, każdy zna taki produkt jak metka i chociaż smakowicie wygląda w ladzie sklepowej to trudno jednak odgadnąć co w środku zawiera :) przepis ten dedykuję tym co za nią przepadają.... no i najważniejsze....wiemy co jemy !!!!

Składniki:

  • ok. 400 g parzonej wędzonki, może być szyka z lekkim tłuszczykiem, golonka lub boczek
    •400 g chudej kiełbasy typu śląska, madera
    •4 jajka ugotowane na twardo
    •3 - 5 ząbków czosnku w zależności od ich wielkości
    •2 średnie cebule + olej do smażenia
    •pieprz świeżo mielony i papryka słodka mielona wg uznania - nie solimy !!

Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta à la metka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzonkę i kiełbasę pokroić na kawałki i razem z ząbkami czosnku zmielić w maszynce.
    Cebulę drobno posiekać, intensywnie zrumienić, jajka zetrzeć na tarce, jedno i drugie dodać do masy mięsnej, przyprawić pieprzem i papryką i dobrze wyrobić aby metka była scalona i nie kruszyła się.
    Gotową przełożyć do miseczek, wstawić do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować