Kotlety à la gołąbki

4.41 (179 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Gołąbki inaczej

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Kotlety:
    • 50 dag mięsa mielonego
    • 60 dag białej kapusty
    • 1 duża cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 2/3 szklanki ryżu
    • ½ szklanki kaszy manny
    • 2 jajka
    • Sól, pieprz, wegeta

    Sos:
    • 2-3 kostki rosołowe
    • Przecier pomidorowy
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    • 2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.41 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety à la gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę mielimy w maszynce o grubych oczkach, dodajemy mięso, ryż, kaszę mannę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy. Po wymieszaniu formujemy małe sznycelki i smażymy na bardzo dużym ogniu z obu stron ok. 5 minut.
  • 2. Następnie wkładamy je do garczka, zalewamy wodą, wrzucamy kostki rosołowe i dusimy ok. 40-50 minut. Na końcu przecier mieszamy z obiema mąkami i robimy sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować