Szaszłyki ze świeżego ananasa i kurczaka

0 (0 ocen)

  • 35 min

sezon grilowy mimo pogody trwa... polecam smaczne szaszłyki , bez których mój gril się nie uda ....

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 świeżego ananasa
    3 pojedyncze piersi z kurczaka
    sól morska
    2 łyżeczki suszonego tymianku
    1 czubata łyżka kurkumy w proszku
    1/2 szklanki oliwy z oliwek

    + drewniane patyczki na szaszłyki :)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłyki ze świeżego ananasa i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka opłukać , osuszyć , pozbawić włókien i pokroić na kawałki około 2.5- 3 cm.
    Włożyć do miseczki , posypać solą , tymiankiem i kurkumą - wymieszać palcami - następnie dodać oliwę z oliwek i jeszcze raz wymieszać. Odstawić na 20-30 min. W między czasie obrać grubo ananasa - pozostawiając czysty - żółty miąższ - pokroić w kostkę 2,5 - 3 cm.
    Następnie nadziewać na patyczki na przemian kawałki kurczaka i ananasa.
    Grilować przez około 3 min. z każdej strony - lub do czasu aż mięso będzie usmażone w środku...

Porady

uwaga na palce przy nakładaniu na patyczki żółtych kawałków kurczaczka w kurkumie :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować