Szaszłyki z mięsem mielonym i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50dag mięsa mielonego
    0,5 bułki
    Mleko
    1 jajko
    2-3 małe czerwone cebule
    Pomidorki koktajlowe
    Sól, pieprz
    Natka pietruszki
    Bułka tarta
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Pulpety

Szaszłyki z mięsem mielonym i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół bułki zalać mlekiem i poczekać by napęczniała.
    W misce wymieszać mięso mielone, jajko oraz odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, masę wyrobić, doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Z masy uformować niewielkie pulpety, obtaczać w bułce tartej i podsmażyć na oleju z każdej strony.
    Cebulę obrać, pokroić na kawałki wielkości pulpetów.
    Na patyczki nadziewamy podsmażonymi pulpetami, pomidorkami koktajlowymi i kawałkami cebuli.
    Szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku (piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół), przez 15-20minut, obracając kilka razy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pomidorki koktajlowe Czerwona cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować