szaszłyk w kurczaku

4.98 (176 ocen)

  • 45 min

Takie danie podpatrzyłam kiedyś na weselu, teraz robiłam je drugi raz. Zamiast zielonej papryki dałam cukinię. Można je podać jako obiad lub ciepłą kolację. Wygląda oryginalnie i ciekawie smakuje. Domownikom bardzo się podobało i smakowało.

  • 45 min

Składniki:

  • dla 3 osób:

    podwójna pierś z kurczaka
    6 małych pieczarek
    kawałek żółtego sera
    kawałek cukinii
    kawałek czerwonej papryki
    bułka tarta
    jajko
    mąka
    sól
    ostra papryka
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki Ser

Szaszłyk w kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię pokroić w plastry. Razem z pieczarkami lekko obgotować w osolonej wodzie. Ser pokroić w duże kostki. Paprykę pokroić w kawałki. Na patyczek od szaszłyka nadziewać pieczarki, ser, cukinię i paprykę.
  • 2. Pierś pokroić w plastry i lekko rozbić, najlepiej tak, żeby się nie potargała. Mięsem owijać szaszłyki. Przyprawić i opanierować w mące, jajku i bułce. Usmażyć na gorącym oleju. Podawać przekrojone na połowę w "łódeczkę".

Porady

Pierś z kurczaka można zastąpić mięsem mielonym lub schabem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować