Szarlotka z kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

taka najprostrza

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 szkl mąki
    pół kostki margaryny
    pół kostki smalcu
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    pół szkl cukru
    cukier waniliowy
    3 żółtka

    5 jabłek
    1 kisiel cytrynowy
    5 łyżek cukru ciemnego
    cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka Desery

Szarlotka z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 3 szkl mąki i reszty składników zagnieść ciasto, rozdzielić na pół, Jedną połowę rozwałkować i cienko wyłożyć formę ok 20x30 cm i podpiec w temp ok 200 st na złoty kolor, ok 15 min, resztę ciasta w wymieszać z pozostałą szklanką mąki i rozkruszyć dodając ok pół łyżeczki cynamonu.
    Jabłka obrać pokroić w kostkę i wymieszać z cukrem i kisielem.
    Na podpieczone ciasto równomiernie rozłożyć jabłka i przykryć kruszonką. Piec ok 35 min w temp 200 st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować