• 60 min

Jest to bardzo łatwe i szybkie ciasto, najlepiej smakuje podawane z lodami.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg jabłek
    1 szklanka mąki przennej
    1 szklanka mąki krupczatki
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    pół kostki margaryny
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Szarlotka sypana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sypkie czyli mąke pszenną, krupczatke i cukier oraz proszek do pieczenia wsypujemy do piski i mieszamy. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Blachę smarujemy masłem i wykładamy papierem śniadaniowym, który również smarujemy masłem. margarynę wkładamy do zamrażąlki by była twarda. Na przygotowaną blachę wsypujemy 1 szklankę suchych wymieszanych składników na to kładziemy jedną część jabłek i posypujemy cukrem waniliowym na to znów 1 szklanka suchych składników, jabłka i cukier waniliowy, na koniec 1 szklanka suchych składników. Na całość zcieramy margaryne i wkładamy do piekarnika na około 40min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować