Faszerowane kajzerki

4.5 (181 ocen)

  • 40 min

Przepis dostałam od znajomej, bułeczki są smaczne i często podawane w moim domu.

  • 40 min

Składniki:

  • 10 bułek kajzerek
    1 filet z kurczaka
    około 30 dkg pieczarek
    300 ml mleka
    sól, pieprz
    ser żółty
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Faszerowane kajzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynam od pokrojenia pieczarek i fileta w kostkę, następnie smażę fileta na patelni i dodaję przyprawę do drobiu, sól i pieprz. Pieczarki smażę z dodatkiem soli i pieprzu na ciemny kolor (około 10-15min). Gdy wszystko jest usmażone przekładam pieczarki do fileta i dokładnie mieszam zalewając to mlekiem.
  • 2. Bułki nacinam na krzyż i starannie rozpycham ręką chlebek, który jest w środku by zrobić miejsce na farsz. Na spód bułek dodaję starty żółty ser, dalej farsz tak aby zapełnić bułkę, znów odrobina sera i wkładam do piekarnika na 180 stopni na około 3-5min aby bułka była lekko chrupiąca a ser roztopiony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne przepisy z wykorzystaniem kajzerek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować