Szarlotka najlepsza-najprostsza

5 (194 ocen)

  • 1 godz. 20 min

co tu dużo mówić.. jest najlepsza

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • kruchy spód
    2 szkl mąki
    2 żółtka
    cukier waniliowy
    2 łyżki śmietany
    pół szkl cukru
    pół margaryny

    1 kg jabłek

    na kruszonkę
    2 szkl mąki
    pół szkl cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    pół margaryny
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka najlepsza-najprostsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o duzych oczkach, posypać lekko cukrem i odstawić. Ciasto zagnieść szybko , wyłożyć na dnie średniej tortownicy, rozklepać , nakłuć widelcem i podpiec na rumiany kolor w piekarniku nagrzanym do 180 st. W tym czasie przygotować kruszonkę, wymieszać mąkę z margaryną cukrem i żółtkiem, dodać cynamon i ciągle pocierając wytworzyć grudki. Na podpieczonym spodzie rozłożyć jabłka i przykryć kruszonką piec ok 30 min nie zmieniając temperatury.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować