NAJPROSTSZA SZARLOTKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nie może się nie udać, nie ma takiej możliwości. Poradzi z nią nawet początkujący

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka kaszy manny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    cynamon
    4 szklanki startych na dużych oczkach jabłek ( takich które maja w sobie dużo soku)
    pół kostki masła ( 100g ) zimnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Najprostsza szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Dno tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem.
    *Mąkę, cukier, kaszę, proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dzielimy na 3 części ( po szklance)
    * Na dno tortownicy wysypujemy 1 część sypkich składników, wykładamy połowę jabłek, przysypujemy cynamonem, drugą częścią sypkich składników, na to wykładamy resztę jabłek, a następnie przykrywamy pozostałą częścią sypkich składników. Na wierzch starkowujemy na dużych oczkach masła, równomiernie rozkładamy na całej powierzchni ciasta. Pieczemy ok 70 minut w 170 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować