Syrop z mięty i cytryny

5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do napojów.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 l wody
    30-40 gałązek świeżej mięty
    1/2 kg cukru
    4 cytryny
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Syropy

Syrop z mięty i cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miętę umyć. Wodę zagotować Z cukrem oraz z sokiem wyciśniętym z 3 cytryn, 1 cytrynę pokroić w plasterki , zagotować. Przygotowana miętę włożyć do syropu i odstawić na 24 godziny. Po tym czasie syrop przecedzić i zagotować. Przelać do słoików. Pasteryzowac 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Świeża mięta Cukier Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować