Świąteczne roladki z grzybami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
2.Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju..
Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.
3.Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Komentarze