Świąteczne roladki z grzybami i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj.
Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 40 g grzybów suszonych
    • 1 łyżeczka rozmarynu, świeże liście
    • 60 g cebuli
    • 1 papryka czerwona
    • 15 g masła
    • Sól
    • Pieprz
    • 2 jajka całe
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Świąteczne roladki z grzybami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
  • fasrz 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju..
    Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
    Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki 4. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować