Roladki ze schabu

3.4 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami i papryką, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 20 dag pieczarek
    • ½ papryki czerwonej
    • 10 dag sera żółtego
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka całe
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

3.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodaje drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę czerwoną, doprawia pieprzem oraz solą. Po usmażeniu farsz studzę, łączę z żółtym serem, startym na tarce o dużych oczkach.
  • farsz 2. 3. Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa.
  • roladki 3. 4. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, moczę w jajku i ponownie obtaczam w bułce tartej.
    5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony
  • roladki 4. 6. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
    7. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować