suszone kiwi

0 (0 ocen)

  • 2 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowa przekąska, którą łatwo można przygotować bez specjalnych urządzeń. Ten sposób odkryłam kilka lat temu by nie marnować owoców i warzyw, w okresie gdy wyjeżdzam na dłużej, a owoce mogłyby nie przetrwać tego czasu.

  • 2 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 owoce kiwi
    pergamin /papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Suszone kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiwi 1. kiwi obieramy ze skórki, następnie kroimy w plasterki, które układamy na pergaminie - kładziemy na ciepły kaloryfer, po około 2 dniach kiwi jest gotowe

Porady

w ten spsób można zasuszyć jabłka, mango, truskawki, marchewkę i wszystko co mamy w kuchni - po wyschnięciu przekładam do szczelnego słoika

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować