Surówka ze świeżej kapusty

5 (177 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka była podana na obiad u mojej kuzynki. Bardzo mi posmakowała, poprosiłam o przepis. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 niewielka główka świeżej kapusty
    1 czerwona cebula
    2 ogórki kiszone
    sól.pieprz

    Sos:

    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka miodu
    3 łyżki musztardy francuskiej
    sól.pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki kiszone

Surówka ze świeżej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać.Cebulę pokroić w piórka. Ogórek pokroić w półplasterki. Warzywa lekko posolić, wymieszać. Składniki na sos połączyć, wymieszać. Sos przelać do warzyw , wymieszać i odstawić na około 15 min. Następnie można podawać do obiadu z mięsem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować