Surówka z selera naciowego, ogórka, kapusty pekińskiej

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Bardzo zdrowa, smaczna, chrupiąca surówka z selera naciowego, idealnie nadająca się jako dodatek do wielu dań.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • kapusta pekińska mała
    łodyżki selera naciowego 4 szt.
    pęczek szczypioru
    świeże ogórki 4 sztuki
    rzodkiewki
    kukurydza z puszki
    5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera naciowego, ogórka, kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z selera naciowego, ogórka, kapusty pekińskiej 1. Potrzebne składniki.
  • Surówka z selera naciowego, ogórka, kapusty pekińskiej 2. Wszystkie składniki (warzywa), kroimy w kostkę.
  • Surówka z selera naciowego, ogórka, kapusty pekińskiej 3. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować