Surówka z kapusty pekińskiej

5 (185 ocen)

Nasza ulubiona surówka do obiadu :)

Składniki:

  • kapusta pekińska
    2 pomidory
    1 ogórek
    1 papryka czerwona
    mały pęczek rzodkiewek
    pół pęczka szczypiorku
    biała część pora

    sos: 3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżka miodu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować i przełożyć do miski. Pomidory umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Ogórka obrać ze skórki, i razem z rzodkiewką i porem pokroić w plasterki. Szczypiorek posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do miski z kapustą.
  • 2. Składniki na sos połączyć i polać sałatkę. Dokładnie wymieszać. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować