surówka z kapusty pekińskiej i selera naciowego

4.5 (150 ocen)

taka surówka powstała ponieważ miałam takie składniki w lodówce a z tego wyszła smaczna kolorowa surówka do obiadu

Składniki:

  • - 1/2 kapusty pekińskiej małej
    - 1/2 sałaty masłowej
    - 3 odnogi selera naciowego
    - 1 cebula czerwona
    - 1/2 papryki czerwonej
    - 1 marchewka
    - 1 łyżka cukru
    - sok z 1/2 cytryny
    - sól
    - pieprz ziołowy
    - 4 łyżki śmietany
    - 2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - kapustę pokroić na małe kawałki sałatę podrzeć na kawałki seler pokroić cebulę pokroić na pół krążki marchewkę potrzeć na drobnej tarce paprykę pokroić w kostkę
    - wszystko dać do dużej miski posolić dodać pieprz ziołowy i obsypać łyżką cukru dodać sok z cytryny majonez i śmietanę wszystko razem wymieszać

Porady

zamiast śmietany i majonezy można dodać olej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować