Surówka z marchewki , selera konserwowego i suszonej żurawiny

5 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny dodatek do obiadu , może być także przekąską bądź całym posiłkiem :) Wykonanie to zaledwie kilka chwil , a dostępne składniki to dodatkowy plus by ją jak najszybciej zrobić :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 spore marchewki
    1 słoik selera konserwowego - wiórki - 300 g
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    50 g suszonej żurawiny
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    po szczypcie soli , czarnego pieprzu i cukru
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchewki , selera konserwowego i suszonej żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieram , trę na tarce o dużych oczkach , dodaję do niej odsączonego z zalewy selera , żurawinę , natkę pietruszki , majonez , jogurt .
  • Surówka z marchewki , selera konserwowego i suszonej żurawiny 2. Całość doprawiam solą , pieprzem i cukrem , mieszam , odstawiam na 15 minut . Sałatkę mieszam jeszcze raz , podaję .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować