Surówka z kapusty pekińskiej i selera konserwowego

  • wyświetlono: 266 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do drugiego dania z niewielu składników. Nie dodawałam tu żadnych przypraw, gdyż seler konserwowy, por i majonez nadają wystarczjący smak.

DSC00380
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

pół kapusty pekińskiej
słoik selera konserwowego-370 g
por-jasnozielona część
majonez-4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z kapusty pekińskiej i selera konserwowego

  • 1. Kapustę szatkujemy, myjemy i odsączamy na sicie. Przekładamy do salaterki
    2.Seler konserwowy dsączamy na sitku z zalewy. Dodajemy do kapusty.
    3.Pora kroimy w półplasterki, myjemy i ouszamy na sicie. Dodajemy do reszty warzyw.
    4.Dodajemy majonez i mieszamy wszystko razem .Odstawiamy do lodówki, aby smaki się połączyły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

majonezporkapusta pekińskasurówkaseler konserwowydo obiadusurówkisurówka z kapusty pekińskiejDODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCHdo drugiego dania

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z kapusty

Dodane przez: Marzena13

Surówka z kapusty

Chrupiący, zdrowy dodatek do obiadu.

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Jakoś tak samo wyszło. Wzięliśmy...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Czerwona kapusta z boczkiem i suszonymi śliwkami

Tak przygotowana kapusta może być...

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Dodane przez: monika016

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Młoda kapusta z bułką tartą i masłem...

Kotleciki z selera

Dodane przez: Ania321

Kotleciki z selera

Świetnie smakują na przykład z...

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

Dodane przez: Martyna1991

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

Młoda, delikatnie chrupiąca młoda...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE