Surówka z kapusty pekińskiej i selera konserwowego

  • wyświetlono: 506 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do drugiego dania z niewielu składników. Nie dodawałam tu żadnych przypraw, gdyż seler konserwowy, por i majonez nadają wystarczjący smak.

DSC00380
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

pół kapusty pekińskiej
słoik selera konserwowego-370 g
por-jasnozielona część
majonez-4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z kapusty pekińskiej i selera konserwowego

  • 1. Kapustę szatkujemy, myjemy i odsączamy na sicie. Przekładamy do salaterki
    2.Seler konserwowy dsączamy na sitku z zalewy. Dodajemy do kapusty.
    3.Pora kroimy w półplasterki, myjemy i ouszamy na sicie. Dodajemy do reszty warzyw.
    4.Dodajemy majonez i mieszamy wszystko razem .Odstawiamy do lodówki, aby smaki się połączyły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

majonezporkapusta pekińskasurówkaseler konserwowydo obiadusurówkisurówka z kapusty pekińskiejDODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCHdo drugiego dania

Komentarze

Podobne przepisy

Frytki z selera i innych warzyw

Dodane przez: Di bloguje

Frytki z selera i innych warzyw

To moje ulubione frytki warzywne....

Surówka z kalarepy

Dodane przez: Aneta_77

Surówka z kalarepy, marchewki i pora

Bardzo smaczna surówka z kalarepy...

Jarzynka z selera naciowego i korniszonów

Dodane przez: JustKuchcik

Jarzynka z selera naciowego i korniszonów

Duszone warzywa w postaci jarzynki....

Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą

Dodane przez: Futka

Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą

Młodą kapustą zajadam się od najmłodszych...

frytki

Dodane przez: Kasja1986

Pieczone frytki z ziemniaków, selera i marchewki

Pyszne kolorowe warzywa idealne...

Surówka z kapusty

Dodane przez: Marzena13

Surówka z kapusty

Chrupiący, zdrowy dodatek do obiadu.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE