Surówka z koperkiem w sosie miodowo musztardowym

4.47 (160 ocen)

Surówka która pasuje do różnych mięs i ryb. Z białej kapusty koperku i w słodko ostrym sosie winegret.

Składniki:



  • 0,5 kg białej kapusty
    3 łyżki koperku
    Sos winegret:
    1 łyżka miodu
    0,5 łyżki musztardy sarepskiej
    0,5 łyżki musztardy rosyjskiej
    2 łyżki soku z cytryny
    4 łyżki oleju lub oliwy
    sól i pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z koperkiem w sosie miodowo musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, koperek drobno pokroić. Przełożyć do miski lekko posolić, popieprzyć, wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Składniki sosu energicznie wymieszać w zamykanym naczyniu doprawić solą i pieprzem. Wlać do surówki, wymieszać i pozostawić na kolejne pół godziny do przegryzienia smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować