Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

4.49 (170 ocen)

  • 30 min

Wyśmienity, inny smak kurczaka.

  • 30 min

Składniki:

  • masło 2 łyżki
    mąka pszenna 3-4 łyżki
    bulion drobiowy 300 ml
    miód 1 łyżka
    musztarda Dijon 3-4 łyżki
    pierś kurczaka 1
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszenie piersi w sosie miodowo-musztardowym. 1. Rozetrzeć mąkę z roztopionym masłem, rozprowadzić bulionem na gładko, zagotować. Dodać płynny miód i musztardę, dokładnie wymieszać. Jeśli sos jest zbyt słodki, zaprawić śmietaną. Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Zezłocic ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Zalać sosem i poddusić. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować