Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Jest uzupełnieniem obiadu. Świetnie sprawdzi się zarówno do mięs jak i ryb.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:

    250g kiszonej kapusty (przepłukanej i odciśniętej)
    1 ogórek konserwowy
    2 kawałki papryki konserwowej
    1 marchewka
    ½ małej czerwonej cebuli
    ⅓ szklanki oleju
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy pod bieżącą wodą, odciskamy i siekamy nożem na mniejsze części. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a pozostałe warzywa: ogórek, paprykę i cebulę rozdrabniamy w siekaczu lub kroimy bardzo drobno nożem. Olej łączymy z cukrem i sokiem z cytryny. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy natkę pietruszki, a następnie doprawiamy solą i pieprzem wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować