bałwanki z jajek

4.5 (154 ocen)

  • 20 min

Super wyglądające, idealne na świąteczny stół, zimowe bałwanki z jajek.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    marchewka
    pieprz ziarnisty
    pomidor ogórek
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko Przystawki

Bałwanki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i odcinamy kawałek spodu tak aby stało. jajka przyczepiamy wykałaczkami.
    Z ugotowanej marchewki robi nosek oraz miotłę, z pomidora kapelusik, a z pieprzu oczka i guziki. Do okoła bałwanka kładziemy ogórki (ja położyłam sałatkę z ogórków).

Porady

Można dodać majonez jako puch- śnieg leżący na talerzyku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Piernikowe bałwanki

To może cię zainteresować