Surówka z czarnej rzepy

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Właściwie litanię mógłbym napisać o właściwościach odżywczych i zdrowotnych tego zacnego warzywa. Ale po co? Jest przecież wujek google i poczytać se można. Jak widzę czarną rzepę, od razu przychodzi mi na myśl szampon do włosów...nie żebym miał kudłate myśli, bo mojego łba raczej włos na głowie raczej trzymać się nie chce. Jednak zamiast "tradycyjnego" szamponu, przygotowałem surówkę o niesamowitym smaku. Cudownie (o dziwo-bo tylko buraczki do schabowego) podpasowała do dania, które serwuję co niedzielę. Roboty dużo nie ma, składników również, to zapisujcie do następnego obiadu tę pyszną i prostą suróweczkę.
Arek Gie

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża czarna rzepa
    3 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czarnej rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z czarnej rzepy 1. Warzywo obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Lekko oprószamy solą i odstawiamy na 30 minut.
    Dodajemy śmietanę i majonez, składniki łączymy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować