Surówka z czarnej rzepy

4.5 (148 ocen)

Warzywo mało doceniane w naszej kuchni.Długo by opisywać działanie rzepy na nasz organizm.Jednym słowem jest bardzo zdrowa i dlatego zachęcam do korzystania z rzepy.

Składniki:

  • 1/2 kg czarnej rzepy
    4 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    pieprz kolorowy
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czarnej rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzepę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Śmietanę i majonez mieszamy z sola i pieprzem.Dodajemy do rzepy.Wszystko dokładnie mieszamy.Zamiast śmietany możemy użyć jogurtu naturalnego.Można zrezygnować też z majonezu.Wszystko wedle własnych upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować