Surówka z rzepy

4.5 (145 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna surówka i szybka do przygotowania.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czarna rzepa 2 szt,
    marchewka 2 szt,
    jabłka 2 szt,
    śmietana 4 - 5 łyżek,
    sok z cytryny,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzepę, marchewkę oraz jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka skropić sokiem z cytryny. Składniki połączyć, dodać śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, i ponownie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować