surówka z białej kapusty z jabłkiem

5 (1 ocen)

  • 15 min

Taką surówkę polecam jako dodatek do pieczonych mięs.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
    1 jabłko
    1 marchewka
    1/2 czerwonej cebuli
    3-4 łyżki kukurydzy z puszki
    2-3 łyżki majonezu
    łyżka chrzanu ze słoika
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne

Surówka z białej kapusty z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, nasolić i odstawić na chwilę. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłko na grubych, cebulę posiekać. Szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z chrzanem, przyprawić. Kapustę odcisnąć, dodać jabłka,kukurydzę, marchewkę i cebulę. Wymieszać z sosem majonezowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Kapusta biała

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować