Surówka z białej kapusty z majonezem

4.6 (251 ocen)

  • 20 min

Kolejna smaczna surówka do kolekcji tym razem z dodatkiem majonezu, wyszła pyszna.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty
    1 nieduża marchewka
    2 jabłka
    1 czerwona cebula
    1 cytryna
    natka pietruszki
    majonez
    jogurt*
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.6 (251 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę trzemy na drobnych oczkach, mieszamy z kapustą. Solimy i pozostawiamy na chwilę. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, grubo starte jabłka, pokrojoną drobno cebulę ( gdy nie mam czerwonej zastępuję ją białą, tylko wówczas kroję i parzę na sitku wrzątkiem. Nie jest wówczas tak ostra), posiekaną pietruszkę. Następnie majonez - tyle ile zabierze kapusta - ja dodałam 2 łyżki na 2 łyżki jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować